Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα στον Κινηματογράφο ΑΒ

«Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα

με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα»

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου η αγαπημένη μουσικοθεατρική παιδική παράσταση

επιστρέφει με πολύ κέφι, αστείρευτη αγάπη για τα παιδιά

και απόλυτο σεβασμό στη δημόσια υγεία.

Οι καλοκαιρινές διακοπές φέτος για τους μικρούς μας φίλους αρχίζουν με  μία Τρελή Τρελή ΑΒ στο Θερινό Κινηματογράφο…“ΑΒ”!!! Μια παράσταση που έχει αγαπηθεί πολύ στην Αθήνα, στην Κρήτη, στη Σύρο, στη Σαντορίνη, στο Καρπενήσι, στο Λαύριο και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας που αγαπούν τη ζωντανή μουσική, το τραγούδι και τον χορό: «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα»!

Ο Άνθρωπος-Ορχήστρα Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος ξεκινά μια τρελή μουσική περιπέτεια αναζητώντας τα χαμένα γράμματα της Αλφαβήτας. Στο πλευρό του, εκτός από τους μικρούς θεατές της παράστασης, βρίσκεται η ηθοποιός και εμψυχώτρια Νεφέλη Παπαδερού στον ρόλο της Αλφαβητούλας και οι μουσικοί Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος και Στέλιος Πασχάλης, ενώ ακούγονται οι φωνές του Μάρκου Κούμαρη (Locomondo), της Σαβίνας Γιαννάτου και του Διονύση Σαββόπουλου.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την στήριξη του Δήμου Αθηναίων και  βασίζεται στο βραβευμένο βιβλίο Μια τρελή τρελή ΑΒ της Ράνιας Μπουμπουρή, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μπεστ σέλερ της παιδικής λογοτεχνίας!

Η υπόθεση του έργου:

Στη θαυμαστή χώρα της Αλφαβήτας, κάτι μυστηριώδες έρχεται να ταράξει την αρμονική ζωή των 24 γραμμάτων, τα οποία διασκορπίζονται τρομαγμένα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα! Και τώρα, πώς θα ξανασυγκεντρωθούν όλα μαζί, ώστε να μπορούν και πάλι οι άνθρωποι να σχηματίζουν λέξεις, φράσεις και ιστορίες; Τη λύση θα κληθεί να δώσει ο Άνθρωπος-Ορχήστρα μαζί με τους μικρούς θεατές της παράστασης, που θα προσπαθήσουν, μέσα από διαδρομές απρόβλεπτες και ξεκαρδιστικές, φασαριόζικες αλλά και μελωδικές, να ενώσουν ξανά τα γράμματα της Αλφαβήτας. Άραγε, θα τα καταφέρουν;

Μια απίθανη διαδραστική παράσταση που συνδυάζει ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορό, θεατρικό παιχνίδι, βίντεο προβολές και κουκλοθέατρο!

Ιδανικό για παιδιά από 3 μέχρι 8 ετών, το έργο περιλαμβάνει 25 τραγούδια – μελοποιημένα ποιήματα του βιβλίου, στα οποία οι πρωταγωνιστές παρουσιάζουν μια πληθώρα ρυθμών και μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, μεταλλόφωνο, μπουζούκι κ.ά.

Ελάτε μαζί με το παιδί σας,

για να απολαύσετε μια μουσικοθεατρική εμπειρία

που θα σας μείνει αξέχαστη!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωταγωνιστούν: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Νεφέλη Παπαδερού, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Στέλιος Πασχάλης.

Σκηνοθεσία – Μουσική: Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Κείμενο: Ράνια Μπουμπουρή, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Νεφέλη Παπαδερού

Κούκλες – Επιμέλεια σκηνικού χώρου και κοστουμιών: Αντωνία Φερεντίνου

Video Art: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος

Έναρξη παραστάσης: 20:30

Παρασκευή 16 Ιουλίου

Θερινός Κινηματογράφος “ΑΒ”, Θεοτοκοπούλου 36, Άνω Πατήσια

Διάρκεια: 75’

Τιμή εισιτηρίου:  10 ευρώ

Πώληση/προπώληση εισιτηρίων:  Μόνο ηλεκτρονικά στο www.viva.gr και τηλεφωνικά στο 11876

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΟΡΟΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

i. Η αγορά του εισιτηρίου παρέχει δικαίωμα στον κάτοχό του να παρακολουθήσει την παράσταση, αφορά συγκεκριμένη (αριθμημένη) θέση καθήμενου, ισχύει για μία και μόνο είσοδο, και συνιστά ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων λειτουργίας και ασφάλειας, όπως αυτοί ορίζονται από τους διοργανωτές.

ii. Έγκυρα είναι μόνο τα εισιτήρια που πωλούνται ηλεκτρονικά από εξουσιοδοτημένη επιχείρηση πώλησης και διαχείρισης εισιτηρίων καθώς και στα επίσημα σημεία πώλησης. Για την είσοδο στο χώρο της παράστασης θα πρέπει το κάθε εισιτήριο να προσκομιστεί είτε εκτυπωμένο είτε αποθηκευμένο σε συσκευή με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι σε εμφανή θέση το Barcode του, προκειμένου γίνει ανέπαφος έλεγχος (με scanner). Απαγορεύεται η ανταλλαγή, μεταπώληση και εν γένει η εμπορία εισιτηρίων. Επίσης,  απαγορεύεται η προμήθεια εισιτηρίων για λογαριασμό τρίτων στο πλαίσιο εμπορικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι διοργανωτές ακυρώνουν τα εισιτήρια αυτά.

iii. Ο μέγιστος αριθμός εισιτηρίων που μπορούν να αγοραστούν με την ίδια πράξη αγοράς είναι δύο (2) και θα εκδίδονται για συνεχόμενες ή παρακείμενες θέσεις. Ο αγοραστής πολλαπλών εισιτηρίων δηλώνει, αφενός ατομικά, αφετέρου κατ’ εντολή και για λογαριασμό των λοιπών προσώπων για τα οποία προβαίνει στην αγορά, ότι εκούσια προσέρχονται μαζί και δεν απαιτείται τήρηση αποστάσεων μεταξύ τους. 

iv. Ο κάθε κάτοχος ενός εκ πολλαπλών εισιτηρίων δηλώνει ότι εκούσια προσέρχεται μαζί με τους λοιπούς κατόχους των εισιτηρίων που αγοράστηκαν με πολλαπλή αγορά και δεν απαιτείται τήρηση αποστάσεων μεταξύ τους.

v. Το εισιτήριο παρέχει πρόσβαση μόνο στο αριθμημένο κάθισμα που καθορίζει, στο οποίο οφείλει να παραμένει ο κάτοχος καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Δεν επιτρέπεται αλλαγή θέσης για κανέναν λόγο. Επιτρέπεται προσωρινή μετάβαση στα κυλικεία και στους χώρους υγιεινής. Ο κάτοχος  υποχρεούται να τηρεί τους εκάστοτε εκ του νόμου και κανονιστικού πλαισίου ισχύοντες κανόνες αποστάσεων, υγιεινής και ασφάλειας (ακόμη και εάν δεν έχουν προβλεφθεί ρητά στους παρόντες όρους), καθώς και τυχόν πρόσθετους κανόνες ασφαλείας που ορίζονται από την ΤΕΧΝΟΠΟΛH ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Α.Ε. (εφεξής «ΤΕΧΝΟΠΟΛH») κατά την πρόσβαση, την παραμονή και την αποχώρηση από το χώρο. 

vi. Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων αποστάσεων, υγιεινής και ασφάλειας από το κοινό της Συναυλίας, η ΤΕΧΝΟΠΟΛH δικαιούται κατά την ελεύθερη κρίση της να απομακρύνει από το χώρο κάθε θεατή που δεν τηρεί τους ανωτέρω κανόνες, καθώς και να διακόψει προσωρινά ή και οριστικά την παράσταση, χωρίς το κοινό να δικαιούται επιστροφή του εισιτηρίου ή άλλη αποζημίωση.

vii. H χρήση μη ιατρικής μάσκας από τον κάτοχο εισιτηρίου είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο, κατά τη διάρκεια της παράστασης, στα κυλικεία και στους χώρους υγιεινής, καθώς και κατά την έξοδο από το χώρο. Συνιστάται η χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος (70%).

viii. Απαγορεύεται η μεταφορά γυάλινων φιαλών, εύφλεκτων υλικών ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων στις εγκαταστάσεις του χώρου, καθώς και τροφίμων και ποτών, πλην περιπτώσεων με ιατρική σύσταση. Ο κάτοχος του εισιτηρίου αποδέχεται ότι οι διοργανωτές καθώς και το προσωπικό φύλαξης της Συναυλίας θα έχει δικαίωμα ελέγχου όλων των παραπάνω.

ix. Α Απαγορεύεται η είσοδος εντός του χώρου σε άτομα υπό την επήρεια  αλκοόλ, ή άλλων ουσιών, ακόμα και στην περίπτωση που είναι κάτοχοι εισιτηρίου.

x. Η χρήση συσκευών laser απαγορεύεται. Κατά την είσοδο στο χώρο μπορεί να γίνεται ο σχετικός έλεγχος και εφόσον βρεθούν αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό, θα απαγορεύεται η είσοδος. Άτομα εντός του χώρου που θα κάνουν χρήση συσκευών laser θα απομακρύνονται χωρίς αποζημίωση.

xi. Απαγορεύεται η με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο βιντεοσκόπηση και μαγνητοφώνηση της παράστασης ή μέρους αυτής, καθώς και η φωτογράφηση. Κατά την είσοδο στον χώρο μπορεί να γίνεται ο σχετικός έλεγχος και εφόσον βρεθούν αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό, θα απαγορεύεται η είσοδος.

xii. Ο κάτοχος του εισιτηρίου αποδέχεται ότι: (α) είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την προσωπική του ασφάλεια, καθώς και για την ασφάλεια τυχόν ανηλίκων τα οποία συνοδεύει και (β) οι διοργανωτές δεν φέρουν ευθύνη για οποιαδήποτε καταστροφή, περιουσιακή ζημιά, τραυματισμό ή απώλεια ζωής που τυχόν λάβει χώρα για οποιαδήποτε αιτία στο πλαίσιο της  εκδήλωσης. Απαγορεύεται ρητά το crowdsurfing για λόγους ασφαλείας.

xiii. Το προσωπικό ασφαλείας βρίσκεται στον χώρο με σκοπό να εξασφαλίσει την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού για την ομαλή διεξαγωγή της παράστασης. Το κοινό οφείλει να συμμορφώνεται στις υποδείξεις του προσωπικού ασφαλείας και των εκπροσώπων των διοργανωτών, και να μην διστάσει να έρθει σε επαφή μαζί τους εφόσον παραστεί ανάγκη.

xiv.  Η κατοχή αυτού του εισιτηρίου δεν δίνει το δικαίωμα στον κάτοχό του να λάβει από το μπαρ – κυλικείο οποιοδήποτε ποτό ή αναψυκτικό χωρίς πληρωμή. Η κατανάλωση από το μπαρ – κυλικείο είναι προαιρετική.

xv.  Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα της αλλαγής ημερομηνίας, ενημερώνοντας το κοινό σχετικά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στην περίπτωση αυτή τα εισιτήρια δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν.

xvi. Οι διοργανωτές διατηρούν επίσης το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος της παράστασης ή ακύρωσης αυτής. Σε περίπτωση ακύρωσης της παράστασης το κοινό θα ενημερωθεί το συντομότερο δυνατό από τα ΜΜΕ. Σε περίπτωση ακύρωσης της παράστασης για οποιονδήποτε λόγο, τα εισιτήρια θα εξαργυρώνονται εντός ορισμένου χρόνου από τα  σημεία που θα ανακοινώνονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

xvii. Σε περίπτωση απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, κακών καιρικών συνθηκών και γενικά κάθε συμβάντος πέραν του ευλόγου ελέγχου των διοργανωτών, που προκαλεί παρακώλυση της εκτέλεσης μέρους ή του συνόλου της παράστασης, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αλλάζουν την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής της. Στην περίπτωση αυτή τα εισιτήρια δεν επιστρέφονται, αλλά ισχύουν ως έχουν. Σε περίπτωση διακοπής της παράστασης, για τους ανωτέρω λόγους, 30 τουλάχιστον λεπτά μετά την έναρξή της, η παράσταση θεωρείται ολοκληρωμένη και δεν επαναλαμβάνεται, ούτε επιστρέφονται χρήματα. Σε περίπτωση ακύρωσης της παράστασης τα εισιτήρια θα εξαργυρώνονται εντός ορισμένου χρόνου από τα  σημεία που θα ανακοινώνονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

xviii.  Μέρη της παράστασης πιθανά να βιντεοσκοπούνται / μαγνητοσκοπούνται. Μέλη του κοινού που θα εμφανίζονται σε αυτά, δε θα έχουν καμία απαίτηση από τους διοργανωτές ή από οποιονδήποτε αντλεί δικαιώματα από τη βιντεοσκόπηση / μαγνητοσκόπηση.

xix.  Οι διοργανωτές δεν δύνανται και δεν υποχρεούνται να αντικαταστήσουν κλεμμένα ή χαμένα εισιτήρια. Το παρόν εισιτήριο δεν ακυρώνεται, δεν επιστρέφεται και δεν εξαργυρώνεται σε περίπτωση μη προσέλευσης του θεατή στην παράσταση ή σε περίπτωση μεταμέλειάς του.

xx.  Οι θεατές πρέπει να φυλάσσουν το απόκομμα του εισιτηρίου τους μέχρι το τέλος της παράστασης.

xxi.  Η είσοδος σε άτομα κάτω των δεκατεσσάρων ετών επιτρέπεται μόνο με συνοδό. Παιδιά έως 3 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο και δεν καταλαμβάνουν επιπλέον θέση.

xxii. Επισυνάπτεται ενημέρωση της ΤΕΧΝΟΠΟΛH για ζητήματα προσωπικών δεδομένων

xxiii.  Οι παρόντες όροι αποτελούν τη συμφωνία του θεατή με τους διοργανωτές, τους οποίους ο κάτοχος του εισιτηρίου αποδέχεται ανεπιφύλακτα. Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλείτε το τηλέφωνο 213 0109300.

Ακούστε κάποια από τα τραγούδια μας:

Το τραγούδι του Άλφα (Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος):

Η αλφαβήτα μια παρέα:

Το τραγούδι του Δέλτα (Διονύσης Σαββόπουλος):

Το τραγούδι του Ήτα (Μάρκος Κούμαρης από τους Locomondo):

Το τραγούδι του Ξι (Τζώρτζια Κεφαλά από τους Μπλε):

– – –

«Με γλώσσα που θυμίζει τη στόφα παλιών παραμυθιών, χωρίς σύγχρονες ή καθημερινές εκφράσεις, τα ευρηματικά ποιήματα του βιβλίου έχουν αγαπηθεί από τα παιδιά που σιγόνταραν αυθόρμητα με το τραγούδι τους τους Αλφαβητούληδες. Σε συνδυασμό με τον επικοινωνιακότατο Άνθρωπο-Ορχήστρα, καθ΄ όλη τη διάρκεια της παράστασης το ενδιαφέρον των παιδιών παραμένει αμείωτο, τραγουδούν, σηκώνονται από τις θέσεις τους και χορεύουν με ενθουσιασμό παρέα με τους Αλφαβητούληδες, ενώ τα… μεγάλα παιδιά απολαμβάνουν τα μουσικά ακούσματα όλων των ειδών… από κάντρι και ροκ, μέχρι νησιώτικο και καλαματιανό!» Βασιλική Γερονίκου, συντάκτρια, athinorama.gr

https://www.athinorama.gr/child/article/eidame_tin_treli_treli_ab_2-2519509.html

– – –

«Καμωμένη με πολλή αγάπη, χαρά, σεβασμό και βαθύτατη γνώση τόσο της ψυχοσύνθεσης των παιδιών όσο και των τρόπων και των μεθόδων διδασκαλίας, η μουσική αυτή πανδαισία αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να χαλαρώσουν και να χαρούν παίζοντας όλοι μαζί. […] Από το Άλφα ως το… Ωδείο, μικροί και μεγάλοι (καμιά φορά πιο πολύ οι μεγάλοι) απολαμβάνουν την γνωριμία τους με τον απέραντο κόσμο των λέξεων και της μουσικής, χορεύοντας πότε σε ρυθμούς χιπ χοπ και πότε σε ζεϊμπέκικο, πότε σε βαλς και πότε σε ικαριώτικο, σε μια πολυχρωμία ήχων που ντύνουν απολαυστικά και ξεσηκωτικά το ταξίδι στην γνώση γεμίζοντας με άρωμα τις καρδιές μικρών και μεγάλων.» Ελένη Λιντζαροπούλου, συγγραφέας, για την παράσταση «Μια τρελή τρελή ΑΒ με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα», diastixo.gr

https://diastixo.gr/allestexnes/mousiki/3778-alfavita-passport

– – –

«Είδαμε “Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα [και χορέψαμε οικογενειακώς]”: Την παιδική μουσική παράσταση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου με τίτλο “Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα” παρακολουθήσαμε και ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα τόσο από τη διαδραστικότητά της, όσο και από την εκπαιδευτική της διάσταση. […] Αξίζει να πάτε με τα παιδιά σας στην παράσταση; Ναι, γιατί θα περάσετε οικογενειακώς καλά. Θα χορέψετε, θα τραγουδήσετε με τα παιδιά σας και ταυτόχρονα θα τους χαρίσετε μία ώρα γεμάτη από καθαρή και ουσιαστική ψυχαγωγία.» Γεωργία Οικονόμου, δημοσιογράφος, womenonly.gr

https://www.womenonly.gr/parastaseis/arthro/eidame_mia_treli_treli_alfabita_me_ton_anthropo_orxistra_kai_xorepsame_oikogeneiakos-130027243/

– – –

«Χαμένα γράμματα μιας τρελής τρελής Αλφαβήτας που ξεχωρίζει για την πυκνότητα εικόνων και νοημάτων, για την ιδιαίτερη ρίμα της, την εκπληκτική απλότητα αλλά συνάμα περίπλοκη σύνθεσή της, ψάχνει να βρει ο μικρός αναγνώστης στους στίχους της Ράνιας Μπουμπουρή, τη στιγμή που ο μπαμπάς ή η μαμά του δυσκολεύονται να τα ανακαλύψουν στην εικονογράφηση του βιβλίου. Σίγουρα, ένα τέτοιο βιβλίο δεν θα μπορούσε καλύτερα να “ζωντανέψει” παρά μέσα από την τρελή “διαπλοκή” μουσικών ειδών και οργάνων του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, ο οποίος κάνει τους στίχους να μοιάζουν αλλιώς και ζωηρεύει την ατμόσφαιρα μιας παράστασης που βγαίνει εκτός πλαισίου, ακόμα και για έναν δύσπιστο θεατή που προσέρχεται απλά από περιέργεια ή για να συνοδέψει το μικρό του σε κάτι διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση, η Ράνια Μπουμπουρή με τη συνδρομή σημαντικών μουσικών αλλά και του Ανθρώπου-Ορχήστρα, την ψυχή της παράστασης, δίνει μια άλλη διάσταση τόσο στην εκπαίδευση όσο και στη διασκέδαση, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν είναι πεπερασμένο και πως όλα μπορούν να ιδωθούν και από μια άλλη πλευρά, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον κόσμο των παιδιών που επιβάλλεται να είναι εντελώς ξεχωριστός.» Αγγελική-Ελένη Μπιτζούνη, δημοσιογράφος, για την παράσταση «Μια τρελή τρελή ΑΒ με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα», περιοδικό e.mme.is (εμείς)

http://pacific.jour.auth.gr/emmeis/?p=12376

– – –

Φανταστική παράσταση!!!! Υπέροχη!!! Τα παιδιά μου δεν έχουν σταματήσει να τραγουδάνε τα τραγούδια, πήραμε και το βιβλίο με τo cd για να το ακούμε σπίτι. Μπράβο σε όλους τους μουσικούς και φυσικά στον Αλκιβιάδη που ήταν καταπληκτικός!!! Ελένη Καραμπέρου, θεάτρια, athinorama.gr

https://www.athinorama.gr/theatre/performanceratings.aspx?id=10044437

– – –

«Μουσική ευφραίνει καρδίαν!» Μια διαδραστική παράσταση που επιβεβαιώνει πόσο πολύ έχουμε ανάγκη την μουσική στη ζωή μας.. Μικροί, μεγάλοι μία μουσικοχορευτική ομάδα να απολαμβάνουμε τα γράμματα της αλφαβήτας που το καθένα έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα!!! Ευαγγελία Κρητικού, θεάτρια, elamazi.gr

– – –


Comments are disabled.