Newsport.gr

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος αποκλειστικά στο Newsport

Συντάχθηκε απο τον/την Αναστασία Ανδρεάδου

Κυριακή, 06 Φεβρουάριος 2011 14:37


Το τραγούδι του «Γαμώ την καταδίκη μου» τραγουδήθηκε από όλες τις ηλικίες και έγινε το σλόγκαν της χρονιάς. Τον φωνάζουν «ο άνθρωπος ορχήστρα» ή πολυεργαλείο, όπως μας λέει ο ίδιος. Συναντήσαμε τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο ένα απόγευμα σε καφέ των Εξαρχείων.

 

 

H συνέντευξη κράτησε περισσότερο από 2 ώρες. Λυπάμαι που δεν μπορώ να σας την παρουσιάσω ολόκληρη και αναγκάστηκα να περικόψω πολλά πράγματα. Μας έκανε εντύπωση η απλότητά του, το πόσο προσιτός και φιλικός ήταν. Σαν να συναντήσαμε ένα φίλο από τα παλιά και κάτσαμε να τα πούμε. Διαβάστε λοιπόν, τι μας είπε ένας φίλος από τα παλιά.

 

 

Πώς μπήκες στο μουσικό χώρο; Πώς τα κατάφερες;

Άστα, έφαγα Χ από πολλές εταιρίες. Δεν ήμουν το παιδί με την πλούσια κώμη και τους κοιλιακούς. Όχι, ότι έχω κάτι με αυτά τα παιδιά. Έχω πρόβλημα με αυτούς που διαχωρίζουν τους καλλιτέχνες και βάζουν ταμπέλες στους ανθρώπους. Εγώ γύρισα όλες τις εταιρίες. Εκείνη την περίοδο πέρασα πολλές καταθλίψεις. Ξέρεις, όταν ετοιμάζεις μια δουλειά, την έχεις πιστέψει και πας σε μια εταιρία και τρως το πρώτο Χ, λες οκ, βρίσκεις τη δύναμη και συνεχίζεις. Αλλά όταν γίνεται συνέχεια, άστα ! Εδώ πήγα σε εταιρία για 2ο ραντεβού και πριν μπω μέσα, είδα έξω, σε 2 τεράστιες σακούλες γεμάτες demo, τη δουλειά μου πάνω πάνω.

Τι σκέφτηκες;

«Μήπως είμαι λίγο UFO; Μήπως μόνο σε μένα αρέσουν αυτά που κάνω;»

Και τελικά πώς έγινε;

Είχα πάει το demo μου για 3η φορά στην εταιρία που είμαι τώρα και ο Ηλίας Μπενέτος είδε κάτι σε μένα. Κάτι του άρεσε στη δουλειά μου.

Δυσκολεύτηκες λοιπόν …

Άστα… Και να φανταστείς εκείνη την εποχή έπαιζα σαν μουσικός με πολλούς καλλιτέχνες. Νέα παιδιά, νέοι καλλιτέχνες ερχόντουσαν και μου ζητούσαν να τους βοηθήσω. «Τι λέτε ρε παιδιά! Εγώ εδώ, δεν μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου»! Και στην τελική να σου πω, για να είμαστε και ρεαλιστές, αν ήμουνα ένα παιδί που έλεγε τα τραγούδια του με μια κιθάρα, μπορεί να μην έκανα και τίποτα. Αλλά εγώ ήμουν πολυμουσικός, πολυεργαλείο, όπως λένε όλοι. Σε αυτή τη δουλειά δίνεις και παίρνεις. Κανείς δε σου χαρίζεται. Αν ρωτήσεις και τον Λαυρέντη(Μαχαιρίτσα), τα ίδια θα σου πει.

Έχεις ιδιαίτερη σχέση με τον Μαχαιρίτσα, έτσι;

Ο Λαυρέντης σε εισαγωγικά είναι ο καλλιτεχνικός μου πατέρας. Ήταν ο πρώτος που μου έδωσε χώρο να πω τα κομμάτια μου. Θα μπορούσε να μην το κάνει. Στον Φίλιππο(Πλιάτσικα) χρωστάω που με έβαλε στη δουλειά αυτή.

Θεωρείς ότι υπήρξες τυχερός στην μέχρι τώρα πορεία σου; Ότι δηλαδή δεν χρειάστηκε να κάνεις εκπτώσεις στις επιλογές σου;

Έχω περάσει πολλά και από πολλές δουλειές μόνο και μόνο για να μπορέσω να συνεχίσω τις σπουδές μου στη μουσική.

Τα πολιτικά τα παρακολουθείς;

Τα παρακολουθώ και συμμετέχω. Στις τελευταίες εκλογές όλα τα κόμματα μου προτείνανε να κατέβω υποψήφιος(γέλια). Τους λέω: «Ρε παιδιά, εγώ είμαι καλλιτέχνης. Δεν είναι δουλειά μου η πολιτική. Εγώ τραγουδοποιός είμαι». Στα κοινά όμως είμαι πρώτος.

Υπάρχουν όμως πολλοί συνάδελφοί σου που το κάνουν

Επιλογές είναι. Δεν κατηγορώ κανέναν.

Τη φάση με τον Γκλέτσο στα διόδια πως την είδες;

Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο προσωπικά αλλά αυτό που έκανε το χάρηκα!

Για την κατάσταση με τους μετανάστες και τους Χρυσαυγίτες τι λες;

Είναι όπως στον χωρισμό. Και οι δύο έχουν δίκιο. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις έναν που σου λέει είμαι Έλληνας και αγαπώ την πατρίδα μου, ούτε έναν αλλοδαπό, που γεννήθηκε ίσως εδώ και αισθάνεται Έλληνας. Εγώ έτσι το βλέπω.

Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα θα έπαιζες;

Ήταν να παίξω με τον Μπαλάφα και τον Πασχαλίδη αλλά έγινε παραπληροφόρηση. Δεν ενημερωθήκαμε σωστά και γι αυτό σηκώθηκα και έφυγα. Είδα πολύ οργή τριγύρω και δεν μου έκανε.

Σε συναυλία της ακροδεξιάς για την Ελλάδα θα συμμετείχες;

Αν ερχόντουσαν και μου έλεγαν τις απόψεις τους και έβλεπα ότι δεν είναι συναυλία για να προκαλέσουν, αλλά υπήρχε κάποιος ειρηνικός σκοπός, μπορεί και να έπαιζα. Είμαι πάντα θετικός με ανθρώπους που είναι πορωμένοι θετικά με κάτι.

Δε θα φοβόσουν μήπως χαρακτηριστείς;

Δεν το παίζω Ρομπέν των Δασών, ούτε μάγκας. Σαφώς και θα φοβόμουν. Αλλά και να χαρακτηριστείς από κάποιους, η πορεία σου θα δείξει την αλήθεια.

Με τον Μπαλάφα είστε φίλοι;

Ναι, είμαστε φίλοι.

Έχει βγει όμως από talent show.

Στην αρχή ήμουν πολύ αρνητικός μαζί του ακριβώς γι αυτόν τον λόγο. Όχι ότι είπα τι μαλάκας είναι αυτός. Ήμουν αρνητικός με την επιλογή του, δεν τον ήξερα. Αλλά επειδή γνωριστήκαμε και γίναμε φίλοι, σου λέω απλά ότι είχε τους λόγους του και πήγε.

Ποια η γνώμη σου για αυτά τα talent shows;

Σε αυτά είμαι κάθετος. Στεναχωριέμαι όταν τα βλέπω. Είναι εμπόριο. Αυτά τα παιδιά τα εκμεταλλεύονται. Δεν τα παρακολουθώ. Άμα είσαι καλός, θα τη βρεις την άκρη. Άμα είσαι μάγκας άδραξε τη μέρα!

Στην Eurovision θα πήγαινες;

Να σου πω τη αλήθεια, αν μου γινότανε κάποια τέτοια πρόταση και μπορούσα να το στήσω όπως θέλω εγώ ( δεν θα συμφωνούσαν βέβαια οι αρμόδιοι με τίποτα!) μπορεί και να πήγαινα. Δεν μου αρέσει να σνομπάρω τίποτα.

Ετοιμάζεις καινούργια δουλειά. Θα τη δούμε στα περίπτερα με κάποια εφημερίδα;

(γέλια) Γίνεται πολύ τελευταία και με στεναχωρεί. Έτσι όπως γίνεται σήμερα, δεν μου αρέσει και δεν θα το κάνω. Αν κάποια στιγμή γίνει με σωστό τρόπο και σε σωστό έντυπο, μπορεί…

Τι μουσική ακούς Αλκιβιάδη;

Ακούω ότι μου κάνει κάτι. Μπορεί να είναι metal,λαϊκό, αναλόγως τη στιγμή. Υπάρχουν πολύ ωραία λαϊκά και αξιόλογοι συνθέτες.

Καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελες να συνεργαστείς;

Αλκίνοο Ιωαννίδη, Φοίβο Δεληβοριά, Αγγελάκα, Μάλαμα και άλλους πολλούς..

Στην «Ακτή Πειραιώς» πώς πάτε;

Πάρα πολύ καλά! Ήταν τιμή μου να μου κάνουν την πρόταση να μπω σε αυτή την παρέα. Μέχρι το Πάσχα στην Ακτή, μετά Θεσσαλονίκη και μετά συναυλίες..

Ετοιμάζεις και την καινούργια σου δουλειά, έτσι;

Ναι, με τίτλο « Τι να γίνεται άραγε εκεί πάνω» και θα κυκλοφορήσει γύρω στο Μάρτιο. Καθυστέρησα αρκετά αλλά δεν μου αρέσει να βγάζω κάθε χρόνο καινούργιο δίσκο. Μου αρέσει να πειραματίζομαι στον ήχο, στο στίχο σε όλα…Comments are disabled.